Lego NXT

Ez a blog robotokról főként a Lego cég által gyártott Mindstorms nxt robotról szól! Az ehhez kapcsolódó híreket, információkat, tanácsokat itt olvashatjátok.

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Érdekes szenzorok

2009.11.30. 20:49 | Dafy | Szólj hozzá!

Kutakottam a neten mivel fejleszteni akartam a robotomat. Néztem miket lehet az Lego NXT-hez venni. Találtam sok jó szenzort  bemutatok 1-2 a legjobbak közül.

Ahttp://www.mindsensors.com/images/pagemaster/NXTCamv2w250.png kedvencem a kamera. Hát ez hatalmas ötlet volt az nxt től. Ion alrendszer v2 for Lego NXT This Vision alrendszert valós idejű képfeldolgozás képes észlelni és nyomon követni line, vagy upto 8 színes tárgyakat.

    
* Az nxt téglához normál kábellel csatlakozik.
    
* Csatlakoztatható számítógéphez USB interfészel.
    
* 8 színt különböztet meg egymástol.
    
* Állítható lencse fókusz
    
* Optikával, beépített infra blokkoló szűrő
    
* Valós idejű képet ad, sugároz az nxt robot felé.
    
* Fogyasztás: 42 mA (max) at 4.7V
    
* Nem szükséges PC az önálló működéshez.
    
* Támogatott környezetek: NXT-G, RobotC, Lejos, NXC
    
* Zárt
Tervezésű.

HiTechnic Iránytű szenzor NXT-hezA másik az iránytű. Ezt a robot focinál használjuk az ellenfél kapujának megtalálására. Természetesen egyéni célokra is sok módszert látam már.

 

 

 

HiTechnic IR Infra-kereső NXT-hezEz pedig az infavörös érzékelö. Elsősorban ezt ia a Robot Foci versenyekhez használják, hiszen az IR labdát ezzel az érzékelővel képes látni, irányát meghatározni a robot. Az infravörös érzékelő 135 fokos szögben látja az infra jelet és jelerősségét így képes megtalálni az infavörös jelforrást. Az a baj hogy például a nap is bocsát ki infravörös sugarakat így az megzavarhatja működését.

 

 

HiTechnic IR Infra-labdaEz pedig a fenti érzékelőhöz való labda amej infra jeleket sugároz a robotok felé. Ez nálkülözhetet versenyekhez mivel evvel játszák azt. 20 infra LED-et tartalmaz, 75 mm az átmérője, működtetéséhez pedig 4 db AAA elem szükséges.

 

 

 

HiTechnic Gyorsulás és Dőlés szenzor NXT-hezAztán találtam egy gyorsulás és dőlésfok mérőt is. Ez a három tengely mentén (xyz) tájékozódik. A gyorsulás mérésére 100m/s-ig (azaz -2g és +2g között) képes.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindstormsnxt.blog.hu/api/trackback/id/tr881564847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása